Dárek pro muže

U luxusních psacích potřeb se často zdůrazňuje jejich symboličnost. Nejedná se pouze o nástroj k zapisování poznámek či podepisování. Vypovídají o vkusu svého majitele, o jeho osobnosti i společenském postavení. Pokud vybíráte pero jako dárek pro muže, měli byste zvážit několik základních faktorů.


Výběr značky psacích potřeb


Nejprve byste se měli zamyslet nad preferencí značky. Hledáte pero pro konzervativnější osobnost, která vyznává tradiční hodnoty a upřednostňuje klasický design? Potom byste měli volit především mezi pery značky Parker.


Příklad pera Parker ve vyšší cenové hladině: plnicí pero Sonnet s hrotem z 18K zlata

Plnicí pero Sonnet s hrotem z 18K zlata



 

Příklad propisky Parker ve střední cenové hladině: kuličkové pero Sonnet

Kuličkové pero Sonnet

 

 

 

 

Pokud je obdarovaný ve svém vkusu odvážnější a je příznivcem originálně pojaté elegance, potom mu budou asi více vyhovovat pera značky Waterman.


Příklad pera Waterman ve vyšší cenové hladině: plnicí pero Exception s hrotem z 18K zlata

 

Plnicí pero Exception s hrotem z 18K zlata



 

Příklad propisky Waterman ve střední cenové hladině: kuličkové pero Expert

Kuličkové pero Expert

 

 

 

 

Pokud má ten, pro kterého pero vybíráte, raději jednoduché, minimalistické linie, primárně funkční design a nevšední technická řešení, potom se porozhlédněte mezi pery značky Lamy.


Příklad pera Lamy ve vyšší cenové hladině
: plnicí pero imporium s hrotem z 14K zlata

Plnicí pero imporium s hrotem z 14K zlata

 

 

 

Příklad propisky Lamy ve střední cenové hladině: kuličkové pero 2000

Kuličkové pero 2000


Výběr psacího systému


Také byste měli důkladně zvážit, jaký psací systém zvolit, respektive pro jaký účel bude obdarovaný pero používat či jaké jsou jeho psací návyky. Pokud bude sloužit pro rychlé poznámky, potom bude nejvhodnější kuličkové pero. Pro výjimečné příležitosti se bude více hodit reprezentativní plnicí pero s krásným hrotem.

V případě, že obdarovaný píše s plnicím perem běžně, raději se vyhněte těžkým podpisovým perům. Jestliže není plnicí pero vhodnou volbou, ale zároveň se nechcete vzdát určitých předností plnicího pera, potom doporučujeme zvolit roller.

Volba správného typu psací potřeby je vskutku důležitý faktor, který byste neměli podcenit. Více o specifikách, výhodách a nevýhodách jednotlivých systémů se dočtete v článku Pero jako dárek.

Publikováno