Pero jako investice

Nákup pera může být velmi prozíravým investičním tahem. Luxusní pera se vyrábí z drahých kovů a ušlechtilých materiálů, za použití vzácných kamenů a výjimečných technik. Pera v limitovaných edicích mají i vysokou sběratelskou hodnotu.

 

Co o vás řekne psací pero?


Zejména plnicí pera jsou často obdivována pro jejich klasickou a nadčasovou krásu. Proč je tedy nezařadit do vašeho investičního portfolia?

Pero může být investicí i přeneseném smyslu. Pero totiž nemá pouze peněžní hodnotu, ale vypovídá mnohé o jeho majiteli. Stejně jako je běžné vyjadřovat svoji osobnost a demonstrovat svůj společenský status prostřednictvím kabelky či hodinek, tak i pero, jakým člověk píše, je výrazem jeho společenského postavení a osobního vkusu.


Luxusní plnicí pera


Příkladem pera vhodného pro investici může být plnicí pero Waterman Man 140 Black, plnicí pero Parker Duofold nebo plnicí pero Waterman Exception.

Waterman Man 140

U příležitosti 140. výročí Watermana znovu tato značka uvedla na trh kultovní plnicí pero Man 100.


Limitovaná edice Waterman Man 140 představuje ikonickou řadu která byla poprvé uvedena na trh v roce 1983 a je doteď mezi sběrateli uznávána. Pro originální Man 100 byly typické některé charakteristické znaky značky Waterman a to zejména dvouramenný klip a písmeno W s  zdobnou smyčkou uprostřed. Cílem strategie designu Man 140 bylo zachovat všechny ikonické prvky originálu a zároveň použít na výrobu víčka a těla ty nejmodernější technologie pro nové, atraktivní ztvárnění této legendy.


Pero má matný černý lak na kovovém těle a víčku s lesklou černou podkladovou vrstvou z pryskyřice. Hrot z 18karátového zlata s dvoubarevným designem provedeném ve zlatě a rutheniu, zvyšuje pohodlné psaní tímto perem.


Man 140 je exkluzivní limitovaná edice 400 číslovaných per, která obsahuje typické prvky a zároveň zahrnuje impozantní, ale elegantní nový design.


Dodáváno v dárkové krabičce  s bombičkou a s číslovaným certifikátem pravosti. K dispozici je také dárková taška ve stejném designu.

 

 

Plnicí pero Parker Duofold v limitované edici The Craft of Travelling

Plnicí pero Parker Duofold v limitované edici "The Craft of Travelling" bylo vydané ku příležitosti oslav 130. výročí vzniku značky Parker. Je oslavou elegance, mimořádného řemeslného mistrovství i průkopnického ducha zakladatele značky George S. Parkera.

Celkem bylo v roce 2018 ve francouzském Nantes vyrobeno pouze 1300 kusů, každý kus je ručně sestavený z 22 komponentů a individuálně očíslovaný.

Vášeň Parkera pro cestování a objevování světa se promítá do téměř každého detailu pera. Pero má mosazné tělo pokovené plátky zlata a pokryté vrstvou temně modrého laku, ve které jsou pomocí laseru vytvořené zlatě vystupující obrysy světadílů, jenž zakladatel značky George S. Parker navštívil.

Na těle je umístěna i rytina podpisu George S. Parkera. Úchop z broušené ušlechtilé nerezové oceli je pokovený plátky zlata. Mosazné víčko pokovené zlatem s ozdobnou strukturou inspirovanou schématem zeměkoule viděné z pohledu pólů je doplněné modrým drahokamem Lapis Lazuli symbolizujícím oceán, jenž Parker tak často brázdil.

Drahý kámen je obklopený ve zlatě vyvedeným nápisem PARKER 130 YEARS AROUND THE WORLD jako poctoa Parkerovým průkopnickým vizím o cestování. Také ikonický klip ve tvaru šípu je pokovený plátky zlata. Hrot z 18karátového zlata je částečně pokovený rhodiem a zdobený vyrytým emblémem kompasu.

Pero je dodáváno spolu s černým inkoustem ve speciálním tematickém balení inspirovaném podobou historických cestovních zavazadel. Na vnitřní straně víka kufru je mapa s vyznačenými místy, které Parker během svých cest navštívil. Včetně brožury s informacemi o limitované edici a certifikátem pravosti podepsaným Geoffrey S. Parkerem, pravnukem zakladatele značky.

plnicí pero Waterman Exception The Marks of Time Sterling Silver LE



Čtvercovému tělu pera Waterman Exception The Marks of Time Sterling Silver LE z mincovního sterlingového stříbra dominuje masivní stříbrný čtvercový prstenec spojující horní a spodní část pera a zároveň tělo a víčko. Speciálně vyvinutý bajonetový systém zaručí, že spojované části na sebe vždy dosednou v naprosto stejné poloze.

Povrchová úprava stříbrného těla vytváří dokonalou iluzi rozbrázděného skalního povrchu dosaženou použitím originální glazury, která se následně velmi opatrně rozruší za pomoci laseru a poté ponoří do speciální chemické lázně, kde se vytvoří jemné zvlněné linie. 18K zlatý hrot s rytinou glóbu získává stříbrnou barvu a lesk díky ponoření do rhodiové lázně.

Každé vyrobené pero je ručně leštěno a jednotlivě číslováno, takže budoucí majitel má jistotu, že získá skutečný originál a vskutku klenotnické dílo.

Publikováno