Dárek k maturitě

Dříve bylo maturitní vysvědčení nazýváno „vysvědčením dospělosti“. Ostatně i původ slova v latinském výrazu maturitas (zralost) napovídá, o jak zásadní událost se jedná. Zakončení studia maturitní zkouškou je obecně vnímáno jako symbolický krok, kterým mladý člověk vstupuje do světa dospělých.

 

Jaký vybrat dárek?


Hluboký význam této události si zasluhuje i pečlivý výběr dárku, kterým chceme „čerstvého dospělého“ obdarovat. Skvělou možnost v tomto směru nabízí luxusní psací potřeby prestižních značek. Jedná se o univerzální, praktický a zároveň noblesní dárek, který může obdarovaného provázet po celý jeho dospělý život. Nabídka je však široká, jaké pero tedy vybrat a bude obdarovanému vyhovovat?

Jakou zvolit značku psací potřeby?


Při volbě vhodného pera můžeme začít rozhodnutím pro konkrétní značku. Každá značka má určité charakteristiky, které ji definují. Parker vyniká klasickým designem, představuje legendu mezi psacími potřebami a bude vyhovovat spíše konzervativnějšímu typu člověka.

Pokud si můžeme dovolit dárek ve vyšší cenové hladině, podobně je vnímána i značka Montblanc. Značka Waterman je pak představitelem spíše originálně pojaté elegance, pera této značky jsou proslulá zejména unikátními lakovanými povrchy.

Značka Lamy je proslavená funkčním designem. Pera Lamy byla původně oblíbená zejména u technických profesí, dnes je však vyhledávají všichni, kteří dávají přednost minimalistickému designu, uživatelskému komfortu a technické dokonalosti.

 

 

Příklad pera Parker: plnicí pero Parker IM nebo plnicí pero Urban Premium

Plnicí pero Parker IM
Plnicí pero Urban Premium

 

 

Příklad pera Montblanc: kuličkové pero Meisterstück nebo roller Montblanc Meisterstück LeGrand

Kuličkové pero Meisterstück
Roller Montblanc Meisterstück LeGrand

 

Příklad pera Waterman: plnicí pero Expert nebo kuličkové pero Expert Dark

 

Plnicí pero Expert
Kuličkové pero Waterman Expert Dark

 

 

Příklad pera Lamy: plnicí pero LAMY studio nebo roller LAMY Lx

Plnicí pero LAMY studio
Roller LAMY Lx

 

 

U každé značky je na výběr několik typů psacích potřeb - klasická plnicí či bombičková pera, propisky a rollery (dříve známější pod názvem keramické pero). Nejste si jistí, jaký psací systém zvolit? Poradíme v článku Pero jako dárek.

Publikováno