Pero pro sběratele

Jako pero vhodné pro sběratelskou kolekci se dříve nebo později může ukázat v podstatě každé pero – záleží na jeho unikátnosti, stáří, stavu, na šíři kolekce, jehož je součástí. Téměř jistotu, že se daný kousek stane zajímavým sběratelským artiklem, máte u výjimečných limitovaných kolekcí.

 

Limitované edice psacích potřeb

Limitované edice psacích potřeb se uvádí na trh třeba při významném jubileu značky nebo na počest významných osobností. Vhodné jsou též psací potřeby z drahých kovů nebo kolekce, které se již nevyrábí a které bývají spíše k dispozici na sekundárním trhu.

Unikátní 3kusovou sadu Parker Duofold ve 3 barevných provedeních vytvořil Parker ku příležitosti oslav 100. výročí uvedení této ikonické modelové řady na trh. Tato výjimečná pera jsou vyrobena ve francouzkém Nantes z 22 ručně sestavených komponentů. Pro celý svět vzniklo pouze 100 tříkusových sad limitované edice. Dřevěný lakovaný box obsahuje brožuru s informacemi o limitované edici a certifikát pravosti podepsaný Geoffreyem S. Parkerem, pravnukem zakladatele značky, a 5 kusů černých bombiček v designově sladěném balení.

 

 

roller Waterman Edson Diamond Black


Kupříkladu roller Waterman Edson Diamond Black.

Na první pohled robustní, technicky perfektně zvládnuté pero začne při bližším zkoumání rafinovaně odkrývat svou estetickou hloubku spočívající právě v přesné kombinaci technické dokonalosti a neobvyklého designu.

Model se vyznačuje elegantním tělem doutníkového tvaru z černé pryskyřice a smělým dvouramenným klipem na víčku. Výjimečný význam pera podtrhuje skutečnost, že bylo pojmenováno po legendárním zakladateli značky Lewisu Edsonu Watermanovi.

Takový kousek ve sběratelské kolekci se může stát i výhodnou investicí.

 

 

 

 

Publikováno