Je bezpečné cestovat letadlem s plnicím perem?

Jednoduchá odpověď na otázku, zda můžete létat s plnicím perem, je ANO.

Mnoho lidí se obává cestování letadlem s plnicím perem kvůli změnám tlaku v kabině. Jelikož inkoust uvnitř plnicího pera proudí kapilárně a gravitačně, mohlo by to způsobit únik inkoustu. Jak zabráníte tomu, aby se inkoust nedostal ven? Většinu moderních plnicích per lze bez problémů přepravovat letem. Zde je několik tipů, jak zajistit, aby plnicí pero během letu nevyteklo.

Plnící pero

 

1. Nejúčinnějším způsobem, jak zajistit, aby vám z plnicího pera za letu neunikal inkoust, je jeho vyprázdnění a vyčištění . Je jasné, že pokud je pero prázdné, nebude z něj žádný inkoust vytékat.

2. Pokud není pero prázdné, je vhodné mít ho naopak zcela naplněné. Protože je to vzduch, který expanduje při změně tlaku. V plném plnicím peru není žádný vzduch, který by se rozpínal a tlačil inkoust z pera ven. Částečně naplněné pero pravděpodobně vyteče.

3. Držte hrot vzhůru. Držení hrotu směrem nahoru pomůže zajistit gravitaci a jakýkoli přidaný tlak nebude tlačit inkoust ven z pera.

4. Pokud byste chtěli pero používat během letu, můžete. Nepoužívejte ho však při stoupání nebo klesání. Během nich totiž dochází k největším změnám tlaku.

5. Pokud se i tak obáváte létání s plnicím perem, vložte pero do ziplockového sáčku. Takto udrží veškerý inkoust, který by mohl uniknout, uvnitř sáčku a neušpiní ostatní věci v zavazadle.

 

Létání s plnicím perem tedy není problémem. Pokud tedy znáte těchto několik jednoduchých tipů a triků. Užijte si let!

 

Publikováno