Mikrotužky Rotring – ideální psací nástroj nejen pro studenty technických oborů

Mikrotužky Rotring

Tenký hrot a jemné linie učarovaly nejednomu profesionálovi a nadšenci do umění. A proč se mikrotužky staly stálicí v tolika odvětvích?

S tradičními tužkami a pery nebylo možné dosáhnout extrémně jemných linek a detailů. Mikrotužky se s touto výzvou vypořádaly a umožnily umělcům, designerům a dalším tvůrcům dosáhnout mimořádné přesnosti.

Estetika a preciznost mají v dnešním světě zásadní význam. Jejich symbolem se staly právě mikrotužky, které jsou jasnou volbou tam, kde je třeba psát nebo kreslit s mimořádnou jemností – od technických kreseb a ilustrací až po kaligrafii.

Ať už jde o profesionální ilustrace, technické plány nebo kaligrafii, mikrotužky dokazují, že i drobné detaily mohou mít obrovský význam.

 

Rozdíly mezi modelovými řadami mikrotužek Rotring

Pro všechny mikrotužky z modelových řad 500, 600, 800 a Rapid je typická protiskluzová kovová vroubkovaná rukojeť a mosazný mechanismus pro přesný posuv tuhy. Kromě toho jsou všechny mikrotužky vybaveny vestavěnou gumou pod uzávěrem víčka.

 

Mikrotužky Rotring 500

Mikrotužky Rotring 500

Mikrotužky Rotring 500 se vyznačují svou nezaměnitelnou lehkostí. Tělo mikrotužek 500 je totiž vyrobeno z plastu. Tyto mikrotužky ocení každý, kdo preferuje lehký psací nástroj. Kromě vestavené gumy pod uzávěrem víčka jsou mikrotužky z řady Rotring 500 doplněny o nastavitelný indikátor stupně tvrdosti tuhy. K dispozici ve 4 atraktivních barvách těla a ve 2 sílách tuhy – 0,5 a 0,7 mm.

 

Mikrotužky Rotring 600

Mikrotužky Rotring 600

Také mikrotužky řady Rotring 600 jsou doplněny o nastavitelný indikátor stupně tvrdosti tuhy. Na rozdíl od mikrotužek z nižších řad je ně typické celokovové šestiboké tělo s protiskluzovou rýhovanou úchopovou částí. K dispozici ve 2 atraktivních matných barvách těla a ve 2 sílách tuhy – 0,5 a 0,7 mm.

 

Mikrotužky Rotring 800 a 800+

Mikrotužky Rotring 800 a 800+

Mikrotužky Rotring 800 a Rotring 800+ se od ostatních řad liší především jedinečným vysouvacím mechanismem „twist and click“, který zabraňuje zlomení tuhy. Mikrotužky z této řady jsou zároveň doplněny stylusem na tablet, který je kompatibilní se všemi dotykovými obrazovkami. Na rozdíl od řad 500 a 600 však nejsou doplněny o nastavitelný indikátor stupně tvrdosti tuhy. Mikrotužky 800 jsou vhodným psacím nástrojem pro ty, kteří preferují robustnější konstrukci psacího nástroje – tělo je celokovové. K dispozici ve 2 atraktivních matných barvách těla a 2 sílách tuhy – 0,5 a 0,7 mm.

 

Mikrotužky Rotring Rapid Pro

Mikrotužky Rotring Rapid Pro

I mikrotužky z kolekce Rapid Pro jsou celokovové. Stejně jako mikrotužky z kolekce Rotring 800 nejsou doplněny o nastavitelný indikátor stupně tvrdosti tuhy. Pro tuto modelovou řadu je typický speciální mechanismus posuvného pouzdra a polštářku, který zajišťuje vysokou odolnost proti rozbití a poskytuje vynikající pohodlí při psaní a rýsování. 

 

Multifunkční multipen Rotring 600

Multifunkční multipen Rotring 600

Multifunkční multipen Rotring 600 spojuje kuličkové pero a mechanickou tužky. Hybridní multipen Rotring 600 disponuje celokovovým šestibokým tělem a protiskluzovou rýhovanou úchopovou částí. Kuličkové pero obsahuje 2 barvy. Multipeny Rotring 600 představují ideální doplněk pro všechny, kdo oceňují sofistikovaná řešení.

Multifunkční multipen Rotring 600

 

Publikováno