Psací potřeby ze dřeva – co kus, to originál

Dřevěné psací potřeby

Tužky a pera z přírodních materiálů

Psací potřeby ze dřeva mají dlouhou historii. O návrh prvního psacího nástroje ze dřeva se v roce 1567 zasloužil Conrad Gessner, který jako první začal ke psaní používat grafit v dutém dřevěném obalu. Pera ze dřeva v té době představovala jedinečné spojence umělců, spisovatelů a myslitelů.

 

A proč jsou psací potřeby ze dřeva stále tak oblíbené?

Každý kus je totiž jedinečný a má svůj vlastní charakter a texturu. Dřevo může být zdobeno různými vzory a povrchovými úpravami, což psacím potřebám dodává jedinečný vzhled a osobnost. A právě díky své unikátnosti a výjimečnému vzhledu mohou být dřevěné psací potřeby originálním dárkem.

Dalším pozitivem použití dřeva pro výrobu psacích potřeb je také ekologický rozměr. Výroba dřevěných psacích potřeb má totiž menší negativní dopady na životní prostředí než výroba per plastových.

 

Jak vybrat dárek?

Vybírat můžete mezi několika druhy dřev, ze kterých jsou psací potřeby vyrobeny. Pro dřevěné psací potřeby značky Faber-Castell je typické hruškové a dubové dřevo. Psací potřebyhruškového dřeva představují spojení atraktivní barvy, příjemného povrchu a vysoké odolnosti. Hruškové dřevo se vyznačuje mimořádnou tvrdostí a odolností, a proto jsou psací potřeby vyrobené z tohoto materiálu známé svou dlouhou životností.

 

Kuličkové pero Faber-Castell e-motion Wood

Kuličkové pero Faber-Castell e-motion Wood Reddish Brown

Tip: Kolekce e-motion se vyznačuje psacími nástroji jedinečného doutníkového tvaru, který skvěle padne do ruky.

 

Dubové dřevo je typické svou nezaměnitelnou barvou a výraznou texturou, která přináší do světa psacích potřeb jedinečný vzhled. Také dubové dřevo patří mezi nejtvrdší a nejodolnější druhy dřeva vůbec, což přispívá k dlouhé životnosti psací potřeby. Dubové dřevo se vyznačuje hladkým povrchem. Plnicí či kuličkové pero z tmavého dubového dřeva ocení všichni, kteří upřednostňují udržitelnost a pohodlí při psaní zároveň.

 

Faber Castell Ondoro Smoked Oak

Plnicí pero Faber-Castell Ondoro Smoked Oak

Tip: Kolekce Ondoro se vyznačuje upravenou oblastí úchopu, což společně s hladkým povrchem přispívá k pohodlí při psaní a umožňuje rychlý a plynulý zápis na papír.

 

Javorové dřevo je měkčí než hruškové a dubové dřevo. Vyznačuje se hladkým povrchem, příjemným na dotek. Jemná struktura činí z těchto psacích potřeb jedinečný dárek pro děti, které začínají se psaním. Javorové dřevo je vhodné pro různé povrchové úpravy a dekorační prvky, což umožňuje širokou škálu možností pro personalizaci.

 

Lamy ABC Blue

Plnicí pero Lamy ABC Blue

Plnicí pero s tělem z javorového dřeva, které je ideální pro děti, které začínají se psaním. Ergonomicky upravená úchopová zóna a víčko z plastu.

 

Značka Lamy nabízí také pera z kvalitního mučenkového dřeva. Předností psacích potřeb z mučenkového dřeva je jejich nižší hmotnost. Další neopomenutelnou výhodou je vysoká odolnost a trvanlivost. Psací potřeby s tělem z mučenkového dřeva mohou vydržet skutečně dlouho.

 

Lamy 2000 Taxus

Kuličkové pero Lamy 2000 Taxus

Značka Lamy nabízí také pera z kvalitního tisového dřeva. Neopomenutelnou výhodou je vysoká odolnost a trvanlivost. Psací potřeby s tělem z tisového dřeva mohou vydržet skutečně dlouho.

 

Psací potřeby s tělem z ořechového dřeva spojují všechny výhody dřevěných psacích potřeb. Ořechové dřevo se navíc vyznačuje bohatou hnědou barvou, která působí luxusním dojmem. Plnicí pero z ořechového dřeva jistě ocení všichni, kteří upřednostňují eleganci a luxusní vzhled.

 

Faber Castell Ambition Wallnut Wood

Plnicí pero Faber-Castell Ambition Walnut Wood

Plnicí pero Faber-Castell Ambition Walnut Wood s tělem z ořechového dřeva v kombinaci s doplňky z pochromovaného leštěného kovu.

 

Publikováno