Moleskine Academic Planner - diář pro studenty a akademiky

Moleskine Academic Planner  je diář na období od července 2023 do června 2024.  Do konce školního roku se rozroste v záznam všeho, co jste dokázali, míst, kde jste byli, a zážitků, které jste prožili. Začněte plánovat s diářem Academic Planner od Moleskine a zjistěte, co všechno vám přinese.
Plánovací diář Moleskine Academic

Academic Planner je nepostradatelným nástrojem, pokud jde o organizaci všech vašich školních, vysokoškolských a univerzitních povinností. Myslete ale i na mimoškolní aktivity, včetně zdravého životního stylu, sportu nebo společenského života. Naplánujete a zdokumentujete všechny oblasti života, od různých povinností přes školu až po tvůrčí činnost. Pro studenty je důležité najít správnou rovnováhu mezi studiem a trávením volného času; a dobrý diář jim v tom může zásadně pomoct. Každý týden získáte zpětnou vazbu, jak efektivně si organizujete události, termíny a schůzky.

 

Plánovací diář Moleskine Academic

Rozvrhy seminářů

Kromě dvou stránek s kalendáři na rok 2023 a 2024 nabízí akademický diář také část pro záznam rozvrhu hodin. Sem si můžete zapsat všechny kurzy v daném semestru s daty zahájení a ukončení, časy a dny.

Tyto strukturované stránky umožňují zapsat si název semináře, vyučujícího , místo semináře a další podrobnosti, které jsou pro vás důležité. Na konci každého rozvrhu je místo pro poznámky. Právě tyto stránky budou základem vašeho celoročního časového plánování.

 

Plánovací diář Moleskine Academic

Stanovte si cíle

Stanovení cílů je klíčem k tomu, abyste se dostali tam, kam chcete. Proto jsou v diáři dvě stránky věnované cílům, kterých chcete v tomto akademickém roce dosáhnout, spolu s akčním plánem, jak je uskutečnit. Poznačte si k cílům, proč jsou pro vás důležité, a sepište vše, co vás inspiruje k jejich dosažení.

Tato sekce má tečkované uspořádání, což je ideální nejen pro psaní, ale i pro kreslení, skicování a doplňování  poznámek a obrázků. To vše využijte pro další motivaci.

 

Plánovací diář Moleskine Academic

Sledujte své návyky

Akademický diář začíná v červenci 2023. Každý měsíc začíná sekcí pro sledování návyků: diagram přecházející do tvaru kruhu s místem až pro sedm návyků, které si chcete den za dnem udržovat.

Data se zaznamenávají postupně do jednotlivých kolonek. Vyberte si pro každý zvyk jinou barvu a sledujte, jak se kruhový diagram v průběhu měsíce zaplňuje a postupně vytváří pestrobarevnou duhu. Je to skvělý způsob, jak si žádoucí návyky připomenout a osvojit si jejich pravidelné dodržování. Zároveň na první pohled lehce zjistíte, jak si vedete. Diagram vám bude neustále, ale zároveň decentně připomínat, abyste se drželi zvolené rutiny. Ať už se chcete ujistit, že dodržujete pitný režim, denně ujdete 10 000 kroků nebo si pravidelně uděláte čas na to, abyste se soustředili na pocit vděčnosti.

 

Plánovací diář Moleskine Academic

Plány s nadhledem

Po sekci věnované sledování návyků následuje měsíční přehled. Umožní vám udělat krok zpět a podívat se z vyšší perspektivy na všechny důležité momenty a události, které vás během několika příštích týdnů čekají, a přizpůsobit jim tak své plánování.

Makroplánování je zásadním předpokladem pro to, abyste mohli plánovat detaily a specifika jednotlivých dnů.  Tuto sekci používejte k zaznamenávání termínů zkoušek nebo úkolů, přesně tak uvidíte, kolik máte času na učení, přípravu a práci samotnou. Můžete mít tak jistotu, že vše stihnete včas.

 

Plánovací diář Moleskine Academic

Týdenní přehled

týdenním přehledem na dvoustránce vidíte všechny dny jako na dlani. Zde si poznamenejte všechny úkoly, události a schůzky. Sekce je určená pro každodenní detaily, poznámky, nápady.

Přidejte vstupenky z představení a upomínkové předměty z míst, která jste navštívili, a přeměňte svůj diář na zápisník – památku, ke které se budete vracet ještě dlouho po skončení roku. Mapujte svůj tvůrčí elán a náladu každý týden pomocí vlastních barevných kódů. Mnohem snáze tak dosáhnete rovnováhy mezi vlastními potřebami a povinnostmi spojenými se studiem, ale i dalšími závazky.

 

Plánovací diář Moleskine Academic

Co se povedlo

Na konci každého měsíce si zaznamenejte své úspěchy, věci, na které jste nejvíce hrdí. Přesně v tento moment se můžete zaměřit na osobní rozvoj tím, že si položíte otázku, co by mohlo být lepší a jak v následujících měsících růst a posunout se vpřed.

Tento měsíční přehled je skvělou příležitostí k zamyšlení a případnému přehodnocení cílů.

 

Plánovací diář Moleskine Academic

Roční ohlédnutí

Vedle průběžného sledování vašeho života a plánování do budoucna je akademický diář místem, kde se může ohlédnout za tím, čeho jste dosáhli. Postupem času se jeho stránky stávají ručně psaným záznamem akademických úspěchů a osobního růstu. Na konci akademického roku je prostor pro zamyšlení a poznamenání toho, jak celý rok probíhal, včetně následujících otázek.

Jakých ročních cílů jste dosáhli? Na jaké úspěchy jste nejvíce hrdí? Proč byl tento rok nezapomenutelný? Jaké máte cíle pro příští rok? Poslední stránky akademického diáře jsou určené ke sledování všech absolvovaných kurzů, získaných známek a kreditů v každém semestru zvlášť. Na těchto stránkách také můžete zaznamenávat jednotlivé projekty, kterým jste se v průběhu roku věnovali. Je zde místo pro osm různých projektů včetně názvu, příslušné třídy, popisu, termínu a důležitých podrobností. Jakmile máte úkol dokončen, zaškrtněte ho jako hotový ve vedlejším políčku.

 

Plánovací diář Moleskine Academic

Samolepky – nepostradatelní pomocníci

Diář Academic Planner je dodáván s rozsáhlou sadou samolepek, díky kterým obsah stránek přizpůsobíte zcela svým potřebám.

Grafické symboly na samolepkách a štítky s popisky učiní vaše záznamy přehlednější. Vnitřní stránky také obsahují tři odnímatelné záložky, které slouží k oddělení a kategorizaci jednotlivých plánů. S pomocí těchto záložek vždy otevřete diář na správné stránce.

 

Plánovací diář Moleskine Academic

Pohodlné listování

Akademický diář má spirálovou vazbu, díky které ho lze otevřít v plných 360°. Tato speciální spirála je flexibilní, ale odolná a příjemná na dotek – podobně jako kartonové obaly vyrobené společností Favini. Favini patří mezi přední světové výrobce přírodních materiálů na bázi vláken.

 

Plánovací diář Moleskine Academic

Z čeho je diář vyrobený?

Desky diáře jsou vyrobeny z ekologicky šetrného papíru od značky Favini, který je vyráběn z vedlejších produktů zpracování hroznového vína, kiwi a mandlí.

 

Co vás ještě v diáři čeká

K dispozici je také mapa světa ke sledování všech cest, které během roku podniknete, nebo pro zaznamenávání míst blízkým vašemu srdci. Na první stránce se nachází upozornění Moleskine „V případě ztráty“, kam patří kontaktní údaje a informace o případné odměně pro toho, kdo vám vrátí váš drahocenný celoroční záznam, pokud ho někde zapomenete.

 

S tímto všestranným pomocníkem budete mít své cíle a sny pod kontrolou. 

 

Publikováno